PASAREA COLIBRI este un supergrup, nascut din intamplare in ziua de 12 decembrie 1992, la Ramnicu Valcea. Toti componentii fiind vedete, succesul era asigurat inca de la prima aparitie.
MIRCEA BANICIU (nascut - 31 iulie 1949), dupa o scurta perioada folk, a devenit solistul vocal al legendarei formatii romanesti PHOENIX, prezenta lui insemnand un serios aport la conturarea noului stil cu radacini in folclor, pe care Phoenix-ii indrazneau sa-l propuna la inceputul anilor '70. Dupa fuga colegilor in Occident (1977), talentul sau componistic s-a revarsat pur si simplu in cantece, care pot fi puse oricand alaturi de superhitul Andrii Popa.
MIRCEA VINTILA (nascut - 23 martie 1949) a fost situat ani la rand in fruntea topului folkistilor din tara, fiecare aparitie discografica a lui reprezentand o colectie de hituri ale genului, multe din compozitiile lui circuland "subteran" cu mult timp inainte de inregistrarea lor. Mielul, Miruna, Hanul lui Manuc si altele sunt cantate de sali intregi, autorul lor fiind "redus la tacere" si multumindu-se doar sa acompanieze la chitara.
VLADY CNEJEVICI (nascut - 13 decembrie 1962), fiu al unui binecunoscut solist de muzica populara, membru si in prezent al uneia din cele mai bune formatii rock actuale din tara, COMPACT, domina de mai bine de zece ani clasamentul "claparilor", fiind, in acelasi timp, un excelent compozitor si aranjor, un muzician caruia multi cantareti i-au solicitat colaborarea in spectacole si la inregistrari.
FLORIAN PITTIS (nascut - 4 octombrie 1943), pe langa bogata activitate de la prestigiosul teatru de renume mondial Lucia Sturdza Bulandra, unde a jucat si joaca in regia lui Liviu Ciulei, Andrei Serban, Alex. Tocilescu, etc. si a montat mai multe spectacole de mare succes (Cum se numeau cei patru Beatles?, Cantec despre mine insumi, Cainele gradinarului, etc.), este o prezenta activa in zona rock-ului prin emisiuni la radio si televiziue, articole in ziare, prezentari (si organizari) de concerte, colaborari pe diferite discuri, etc..
Primul compact-disc al formatiei, In cautarea cuibului pierdut (aparut in mai 1995), a insemnat o adevarata "bomba" comerciala, fiind votat in majoritatea clasamentelor alcatuite de diferite ziare si posturi de radio drept "Discul anului".

In august 1996 a aparut cel de al doilea compact-disc al grupului PASAREA COLIBRI, intitulat CIRIPITURI, care a egalat, cu usurinta, succesul primului.

Activitatea celor patru continua sa fie extrem de bogata, reusind cu greu sa faca fata nenumaratelor invitatii pentru concerte venite din toate orasele tarii.

O seara in "cuibul" PASARII COLIBRI = o seara castigata!